Κερί είναι το προϊόν, που εκκρίνεται από λέπια από τους κηρογόνους αδένες που η μέλισσα έχει στον θώρακά της. Το πλάθει με τα πόδια και τις σιαγόνες της για να χτίσει τις κηρύθρες.

Φυσικές Ιδιότητες: Το αγνό κερί, όπως παράγεται απευθείας από την μέλισσα είναι λευκού χρώματος. Γίνεται ολοένα και πιο σκουρόχρωμο καθώς ενσωματώνεται γύρη, σκόνη, πρόπολη και άλλα υπολείμματα από το μελίσσι.
Το σημείο βρασμού του κεριού είναι στους 65 0C. Το κερί δεν θα πρέπει να θερμαίνεται σε θερμοκρασίες μεγαλύτερες των 85 0C, γιατί καταστρέφονται τα ωφέλιμα στοιχεία ενώ η έκθεση του σε υψηλές θερμοκρασίες πρέπει να γίνεται σε αργό ρυθμό.
Το κερί στην κοσμετολογία:
Χρησιμοποιείται ως πηκτικό μέσο σε κρέμες και γαλακτώματα
Βοηθά το δέρμα να διατηρήσει τη φυσική υγρασία του και χαρίζει ελαστικότητα
Επίσης έχει αντισηπτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
Περιέχει βιταμίνη Α, που είναι απαραίτητη για τον σχηματισμό των ανθρώπινων κυττάρων.
Το κερί στα καλλυντικά Cura Naturale : Χρησιμοποιείται 100% καθαρό κερί μέλισσας και βρίσκεται σε ενυδατικές κρέμες προσώπου και σώματος , σε lip balms καθώς και σε αναπλαστικές κρέμες για αποκατάσταση ξηρότητας σε χέρια και φτέρνες. Το προτιμούμε διότι αυξάνει την υγρασία της επιδερμίδας ενώ παράλληλα δημιουργεί ένα προστατευτικό φιλμ απέναντι στις επιθέσεις που δέχεται το δέρμα (καιρικές συνθήκες, μακιγιάζ κ.α)